Sunday, January 28, 2018

5 potpuno uvrnutih likova iz serija

Da li ponekada imate wtf - momenat dok gledate određenu seriju, tačnije određenog lika iz serije? Činjenica je da se svi utrkuju da naprave likeable karaktere koji će privući simpatije narodnih masa, jer da se ne lažemo, niko ne voli bezlične i traljave figure, međutim postoje i situacije kada ekipa iza kulisa pusti mozak na otavu i pretera u 'kićenju', bilo da je to kićenje u izgledu, sposobnostima ili možda ponašanju. Bez obzira što većina tih 'preterivanja' na kraju ispadne simpatična, a kada realno pogledamo - wtf nam ne gine.

Palo mi je na pamet da izlistam nekoliko njih koji me bace u zbun kad god se pojave na ekranu, a ja ih lično smatram simpatičnim. Čudnim, doduše, ali i dalje simpatičnim. :)

1. Henrietta Lange, NCIS:LA

Ubedljivo najveći wtf među navedenima. Žena koja je visoka metar i žilet (ovu frazu sa metrom i žiletom u ovom slučaju treba shvatiti doslovno), stara 70 godina, a još uvek strah i trepet među živom i neživom prirodom. Ajde što je strah i trepet da se progura nekako na foru njenog iskustva i autoriteta, ali kad se pogleda lista njenih sposobnosti, losanđeleski NCIS iz laganini-serijice o mornaričkim istražiteljima prelazi u pravi sci-fi.

Henrietta, od milja zvana Hetty tečno govori 12 jezika + 4 pod znakom pitanja. Naravno da govori mandarinski, japanski, arapski, pashto i sve ostale jezike koji na papiru izgledaju kao hrpa lepih škrabotina. 

Ona je majstor Hapkida (korejska borilačka veština), Kungfua, Kendoa (japanska borilačka veština) i Eskrima (filipinska borilačka veština + sve sam ovo izguglala i nemam pojma da li sam dobro napisala).
Osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim Igrama u nekoj od streljačkih disciplina.
Izvrstan je mačevalac.
Vozi avion.
Prethodno se bavila kostimografijom.
Autorka nekoliko knjiga.

O antikvarnim automobilima, vilama sa tajnim prolazima i zlatnim polugama u vlasništvu ne treba ni pričati. Jedino mi je žao što nije još i shapeshifter jer, kad je bal nek' je maskenbal. 

Henrietta Lange, NCIS: Los Angeles

2. Ezekiel, The Walking Dead


Apokalipsa. Zombiji. Grupe preživelih. Borba za goli život. Sve ovo mogu da razumem, čak i uvrnute stvari koje su se dešavale u TWD, poput kanibalizma i čuvanja dece-zombija u kući.

Ali, King Ezekiel.
Ne znam šta mi je čudnije: čovek koji usred apokalipse proglasi sebe Kraljem ili možda samoproklamovani Kralj koji šeta tigra na povocu kao da šeta zlatnog retrivera ili takozvani podanici - ljudi koji su u svom tom ludilu prihvatili i priznali pomenutog za Kralja, a svoju teritoriju proglasili Kraljevstvom. I koji se oblače kao vitezovi i lože na frazu 'protect the King'.
What the fuck, pa na kvadrat.

King Ezekiel, The Walking Dead

3. Lucy Murphy, Z Nation


Z Nation je, i ovako i onako, kao rasadnik uvrnutih likova, ali ruku na srce - Lucy će teško ko od njih preteći. Ako zanemarimo činjenicu da su je napravili otac, koji nije ni čovek ni zombi, i majka, koja je ljudsko biće, i ako zanemarimo činjenicu da Lucy zapravo može da komunicira sa zombijima (što je samo po sebi wtf?), i da ih tretira kao svoje igračke, njen procenat uvrnutosti će se smanjiti za jedva 10%.

Lucy raste, raste kao iz vode. Period od izlaska iz materice do ulaska u grob kao starica, od odokativno 90 godina, je prošla u periodu od 3 godine. Lucy ima plavu boju kože, avatar - plavu - boju i za neku nijansu tamniju, plavu boju krvi. Ah da, i pregrizla je sopstvenu pupčanu vrpcu.

Lucy, Z Nation


4. Sophie Kaczynski, 2 Broke Girls

Urnebes od žene. Preglasna, prenakićena Sophie, vlasnica kompanije za čišćenje, supruga kuvara Olega (ovo zahteva poseban post i flašu crvenog vina pošto je za treznog čoveka nepodnošljivo). Oblači se izvanredno skupo, isto toliko neukusno, privlači pažnju gde god se pojavi, što svojim izgledom, što poljskim akcentom. E sad, neko se može zapitati šta je uvrnuto kod ove, naizgled, šašave dame sa čudnim stajlingom... Za početak, njena prva lutka u životu je bila njena pokojna sestra bliznakinja. Propušila je sa pet godina, a njena omiljena mesta za konzumiranje cigareta su bolnice. Omiljene grickalice su joj jestivi donji veš i sva ponosna izjavljuje kako ne jede mrtve kućne ljubimce iz emotivnih razloga - imala je kozu, koju nije mogla da pojede nakon što je uginula. Kao da sve ovo nije dovoljno wtf?, Sophie u svojoj torbi stalno nosi maketu svoje kuće iz snova.

Sophie, 2 Broke Girls



5. Rose, Two and a Half Men


Ako od svih čudaka na malim ekranima postoji neko kog ne možeš da ne voliš, ma šta god napravio; onda je to Rose. Em što je uvrnuta na neki strašno simpatičan način, em što je kao celokupan paket krajnje preslatka, em što ima pet feretki i svaka se zove Charlie. Kako da je čovek ne voli? Ona bi, da nije onako dobrodušna, bila idealna kao dušovadnik za barabe od muškaraca. Pravi kompromitujuće sajtove, trenira galebove, tetovira njihova lica na guzici, pojavljuje se kod njihovih devojaka sa lažnim, trudničkim stomakom, a nekad i u venčanici, lepi njihove testise, lepi stvari za njihove testise, ugrađuje kamere u one smešne kukavice u satovima.  Otprilike, što Rose može iz mesta, đavo ne može iz zaleta.
Bilo bi super kada bi se u stvarnom životu otvorila neka rent-a-Rose agencija, gde bi žene mogle da iznajme kreativnu devojku koja bi nevernim muževima pravila pakao od života.

Rose, Two and a Half Men


No comments:

Post a Comment