Friday, January 26, 2018

Lucifer s03e12 Recap : All About Her

Ok, ko gleda Lucifera
Dobro, a koliki % vas što ste digli dva prsta su pripadnice ženskog pola? :)

Jer Lucifer. Jer Amenadiel. Dobro, i Dan može da prođe.

Pratim seriju od početka, pogotovo kada želim da odmorim oči i mozak. Dok gledam, imam isti osećaj kao da gledam Castle, jer su Lucifer i Decker deja vu Castlea i Beckett, samo što su ovi bili za nijansu u ozbiljnijoj priči jer je fokus svake epizode fino balansirao između slučajeva ubistva i njihovog međusobnog odnosa. 

Međutim, ekipa iz Lucifera je mnogo zanimljivija, a likovi raznovrsniji: đavo, anđeo, detektiv, demon, psihijatar, bivši muž, javni tužilac, forenzičarka. Da mi je neko rekao da je sve ove termine moguće smestiti u jednu rečenicu, a da to ima nekakvog smisla, ne bih mu verovala. A da mi je neko rekao da ću baš svakog od ovih likova da volim, e to mu tek ne bih verovala. U svakoj seriji nađem po nekog ko me iritira dovoljno da ne mogu očima da ga gledam (a opet, gledam!), ovde toga nema.

Sve ih, bre, volim. 

S tim što me Lucifer povremeno iritira. Generalno volim britanski akcenat, ali ne mogu da smislim način na koji Tom Elis izgovara reči: detective! i doctor. Osim toga, onolika količina veselja i brbljivosti u jednom čoveku može da se podnese uživo maksimum tri dana, na internetu jedva dve epizode, tako da ovo nije serija koju bindžujem. Pogledam jednu epizodu i prevrnem se da spavam, nasmešena



Iako serija može da se pohvali vrlo atraktivnim izborom glumaca, moje ljubimice su zapravo iz ženskog tabora - urnebesna Maze, psihijatar (kojoj verovatno nikad neću zapamtiti ime), brbljiva, preglasna forenzičarka Ella Lopez i prepreprelepa Charlotte, part-time Goddess i javni tužilac. Dakle, skoro sve  žene. Odavno se nije pojavila serija u kojoj bukvalno SVE ženske uloge igraju bezobrazno atraktivne glumice, tako da se može reći da se igralo na tu kartu.



s03e12 Recap: 

Nakon što su nas u prošloj epizodi ostavili sa cliffhanger-bombom čiji je glavni akter Pierce (iliti Cain) - najstariji ubica na svetu, u ovoj saznajemo pravi razlog Cain-ovog petljanja sa Luciferom. Iako Lucifer misli da mu je Cain oduzeo đavolje lice i vratio krila, kao i da sarađuje sa Bogom, istina je malo drugačija: Cain je onesvestio Lucifera i ostavio ga u pustinji kako bi ga sklonio s puta dok istestira Chloe kao jedinu osobu koja je učinila da Đavo krvari. Luciferu je potrebna pomoć od strane Det. Decker koju ona odbija da mu pruži zbog toga što ju je izneverio u slučaju Sinnerman, kada je osumnjičenog kidnapovao ispred njihovih noseva. 

Lucifer, season 03 episode 12

Lucifer provodi vreme u konsultacijama sa ostalima, u pokušajima da uradi nešto lepo za Chloe kako bi mu ona oprostila i pristala da mu pomogne. Međutim, šta god da uradi, prouzrokuje više štete nego koristi. Chloe i Dan istražuju smrt surfera na plaži, dok Ella pokušava da promeni sebe nakon sukoba iz prošle epizode kada je Pierce vikao na nju zbog njene brbljive prirode. Charlotte ohrabruje Ellu da nikada ne sumnja u sebe i odlučuje da, na svoju ruku, očita lekciju Pirsu. Kasnije se Pirs izvinjava Eli, nakon čega sledi slatka partija grljenja. 

Na odlasku, Pierce biva zaustavljen od strane Lucifera koji je u međuvremenu ukapirao da se Bog poigrao sa obojicom. Pierce se , u želji da okonča svoju egzistenciju na ovom svetu, odlučuje na deal with the devil ili što bi naš narod rekao, sadnju tikava. 


U međuvremenu, Maze se igra bacanjem noževa u Triksina vrata, Amenadiel muči muku sa hlamidijom što mu nikako nije jasno jer je on anđeo (urnebesno smešna scena), psihijatar odlučuje da prekine svoje ljubavisanje sa Amenadielom zarad Maze i u to ime deli poslednji poljubac sa njim u restoranu, a za to vreme Maze sedi nekoliko stolova niže, posmatra i bode nožem sto u nedostatku ljudskog mesa. 

 Preporučuje se za: potrebe odmaranja mozga.


No comments:

Post a Comment