Wednesday, January 24, 2018

Modern Family - sitkom kome je teško odoleti

Evo ga priznanje: Ja volim sitkome.
Nisam sigurna da umem da ih poređam po redosledu voljenja jer sam u svakom našla nešto (ili nekog) za obožavanje, ali generalno gledano - volim taj format, spontanost, dobar humor, dijametralne suprotnosti likova. Neki od sitkoma koje sam ispratila tokom godina : That '70s Show, Everybody Loves Raymond, Will & Grace, Malcolm In the Middle, naravno - Sex and the City (jer odakle bih inače pokupila romantične iluzije o čekanju svoje Zverke), 2 Broke Girls (Max Black is my patronuuuus :D), South Park...

Specijalno mesto zauzimaju: Friends, The Simpsons i Two and a Half Men, jer ko nije gledao, neću da pričam sa njim. :)

Dva sitkoma koja sam započela pa batalila su The Big Bang Theory i How I Met Your Mother, nisu mi uopšte legli a sudeći po razočaranim komentarima o HIMYM, nisam mnogo propustila.
Trenutno pratim Modern Family, koju ću da ogovaram u ovom postu.

Serija prati živote tri porodice sačinjene od potpuno različitih karaktera koji, tako na gomili, čine savršenu celinu.

#1

Glava kuće Jay Pritchett, 71-šnji vlasnik kompanije za proizvodnju i distribuciju ormara "Pritchetts Closets and Blinds", ratni veteran, bivši suprug DeDe koja se retko pojavljuje, ali kad se pojavi, ispadne najkul bivša žena u istoriji (jer kako drugačije označiti ženu koja mora da bude iznešena sa novog venčanja bivšeg supruga sa hiljadu godina mlađom ženom, usput šutirajući šta i koga stigne, sa čašom martinija u ruci, you go giiiirl).
Jay je sada oženjen Gloriom sa kojom ima sina po imenu Joe. Iz braka sa šutirajućom kul ženom ima kćerku Claire i sina Mitchella.

Jay u nekoliko reči: šarmantan, ćutljiv, manipulativan, snalažljiv, povremeno sklon šepurenju.
Omiljena reč : oh jeez
Omiljeni hobi: maltretiranje zeta Philla, takmičenje sa suparnicima iz Closets Closets Closets Closets (IME!) i povremeno golf.

giphy.com

Gloria Pritchett - sadašnja, hiljadu godina mlađa supruga, temperamentna Kolumbijka sa strašnim akcentom, koja ima brak iza sebe i sina Manny-ja iz istog i gomilu rođaka krajnje sumnjivog ponašanja. Gloria je urnebesno smešna žena (pored toga što je boginja, dovoljno je reći Sofia Vergara), overprotective majka svojim sinovima, i žena koja često kao najbolji vid komunikacije preporučuje nasilje. Izrazito je naklonjena religiji, očuvanju tradicije i veoma ponosna na svoje kolumbijske korene. Najposebniji odnos u njenom životu je odnos sa sinom Manny-jem, koji je već priča za sebe.

Gloria u nekoliko reči: glasna, strasna i opasna.
Zanimanje: bivši taksi vozač (?!), bivša frizerka, sada good-looking domaćica
Fun facts: kao dete je posedovala mačetu, policija je raspisivala poternicu za njom, a uzgred, jednom je preklala pacova i ostavila njegovu glavu da "pošalje poruku" ostalim pacovima. :D



Manny Delgado - Glorijin sin iz prvog braka, debeljuškasti Kolumbijac sa starmalim ponašanjem i navikom ispijanja kafe, po svemu sudeći, otkad je prohodao. Izgleda i oblači se i govori i ponaša se prezrelo za svoje godine, što čitav utisak čini još komičnijim. Ko šta radi, on juri žene otvoreno im iskazujući svoje simpatije što se u srednjoj školi završava slomljenim srcem i teši-mama situacijama, dok na koledžu vidimo potpuno drugačijeg Manny-ja, miljenika žena koji stalno kači "do not disturb" oznaku na vrata svoje studentske sobe, na opšte čuđenje njegovog očuha, a i moje.

giphy.com


Joe Pritchett - Glorijin sin iz braka sa Jayom. Ćutljiv na tatu, baraba na mamu (sklon krađi i fizičkom ozleđivanju kokošaka). Inače, sladak kao šećer.

giphy.com

#2

(tek sad vidim koliko će ovo biti super-kilometarski post)

Phill Dunphy - glava kuće Dunphy, oženjen sa Claire, otac troje dece, lud po sopstvenom izboru, beskrajno simpatičan po mom. Po profesiji agent nekretnina, a privatno posvećeni muž i kul ćale. U slobodno vreme ljubitelj mađioničarskih trikova, i svih ostalih zavrzlama koje zdušno isprobava sa sinom Luke-om. Poseduje dar izmišljanja novih reči i izraza, koje često imaju neko značenje samo njemu samom. Plaši se klovnova i grešno uživa u pogledu na Gloriju, što mu odobravam jer se Jay prema njemu često ponaša krajnje zlobno. 
Sam sebe naziva imenima poput Jebediah Dunphy ili The Great Dunphini ili Vitamin P, čime iz mesta skače na prvo mesto mojih omiljenih likova iz ove serije jer, fuck everyone else, bitno je da je njemu lepo sa samim sobom.

giphy.com


Claire Dunphy - žena Jebediah Dunphy-ja, tj. Phill-a i majka njegove dece. Po profesiji neki faktor u očevoj firmi, privatno perfekcionista i zanovetalo, sa poprilično šefujućim nastupom. Balansira između uloge zaposlene žene, ozbiljnog roditelja, domaćice i pokušaja da bude bar delimično zabavna u poređenju sa Phillom. Ako mene pitate, nju je baš htelo ako se uzme u obzir da imati maćehu nije najsrećnija stvar na svetu, a pride imati maćehu koja je (verovatno) mlađa od vas i još izgleda kao milion dolara... Pa, recimo da su njeni ljubomorni ispadi sasvim opravdani. 

giphy.com

Hailey Dunphy - najstarija kćerka Philla i Claire, mlada - lepa - luda, klasičan tip površne i buntovne party-devojke, sa standardnim interesovanjima koja uključuju modu, šminku, momke i skitanje, a isključuju obrazovanje. Njena prva ljubav je bio Dylan, koga, ruku na srce, ne bi podnosila nijedna tašta.

giphy.com


Alex Dunphy - druga po redu u klanu Dunphy podmlatka, super inteligentna, ambiciozna, sarkastična, obdarena humorom koji najčešće niko ne razume. Zahvaljujući svojoj načitanosti k ozbiljnom izrazu lica, ponekad nagovori svoje bližnje na neke neuobičajene postupke (poput punjenja baterije trljanjem o glavu), ali uprkos naizgled zajedljivosti, uvek je tu da čuva leđa kad drugima zaškripi. 

giphy.com


Luke Dunphy - dobar, brižan i glup. Sad rizikujem da me neka majka načepi jer se usuđujem da kažem za dete da je glupo, ali brate, ajmo to reći ovako - nađite najgluplje dete na ovom svetu, i znajte da ga Luke šije za dva mesta. Eto, toliko je glup. Druga opcija je da ima ADHD, kako se spekuliše, u tom slučaju povlačim kompliment iznad. Sve ovo ne bi bilo toliko zanimljivo da Nolan Gould, glumac koji tumači ulogu Luka nije član Mense. :)

giphy.com


#3

Mitchell Pritchett - Claire-in ginger brat, jača polovina jednog od najšarmantnijih gay parova koje sam videla na malim ekranima i glava porodice. Po profesiji advokat, koji je dugo vremena skrivao svoju seksualnost, pa čak i izlazio sa devojkama, sada u srećnom braku sa svojim partnerom Cameronom, sa kojim podiže njihovu usvojenu kćerku Lily. Mitch je potpuna suprotnost svom partneru, ozbiljniji i smireniji, sa tendencijom da prevrće očima na Cam-ove ideje i pretrpi gomilu stvari zarad mira u kući. Za razliku od Claire, koja je tatina ćerka, Mitchell je više privržen majci. 

giphy.com


Cameron Tucker - presmešni, prešarmantni, predivni Mitchellov partner, dovoljno je da se pojavi u kadru svojom masivnom pojavom i blagotelećim pogledom, i već izaziva simpatije. Teatralan u govoru i ponašanju, sklon preterivanjima svake vrste, brbljiviji od svih ostalih likova zajedno, čovek otvorenog uma i velikog srca koji je spreman da u svakom trenutku uradi sve za svakoga. Duboko posvećen svojoj ulozi oca, kao i fudbalskog trenera, često ulazi u urnebesne sukobe sa ljudima na veoma detinjast način. Dve reči koje ga opisuju: drama queen. Moram reći da mi je ovaj Tv par toliko srušio predrasude o Lgbt populaciji, i da uživam od srca u svakom kadru u kojem su njih dvojica. ❤

giphy.com

Lily - usvojena kćerka, poreklom iz nekog sirotišta u Vijetnamu. Iako često deluje veome ozbiljno, ponekad i sarkastično, zapravo je divno dete sa ogromnim srcem, koje će one koje voli braniti svim srcem, nešto nalik njenom tati Cam-u. 

giphy.com

Sad kad sam se konačno dokotrljala do kraja ovog posta, volela bih da čujem par reči od vas. :) Ruku na srce, imala bih da nažvrljam još svašta nešto, ali kako Jay Pritchett kaže : don't push it kiddo
Volite?
Gledate?
Omiljeni lik?
Omiljena scena? 


No comments:

Post a Comment